Soek op hierdie werf

Gebruik die alfabetiese gids om te soek vir mediese inligting of tradisionele boererate.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z Medisinale gebruike van kruie Kruiegids


11.2.10

Buikswelling

Buikswelling gebeur wanneer gasse in die maag en ingewande opbou. Dit is in meeste gevalle pynlik.

Die hoofoorsaak is normaalweg vetterige kosse. Vet veroorsaak dat kos stadiger verteer en dit laat jou vol voel.

Buikswelling kan ook veroorsaak word deur stres of angs, 'n blokkasie in jou ingewande of waar jou ingewande sukkel om sekere soorte kosse of dele daarvan te verteer.

Vermy vetterige kos en kos wat bekend is daarvoor dat dit gasse laat opbou. Onder laasgenoemde tel brokkoli, bone, kool, blomkool, slaai, gaskoeldrank, kougom en harde lekkers.

Spreek jou dokter indien jy alles probeer, maar sonder enige verligting.

6 comments :

 1. Anonymous18/1/11 22:49

  Baie dankie vir die raat van vetterige kos. Ek het 'n baie groot probleem met buikswelling en gebruik allerhande rate daarvoor. dis uiters ongemaklik en onooglik. ek gaan beslis vetterige kos uit my dieet uitsny en dan kyk hoe ditr werk .baie dankie!

  ReplyDelete
 2. Goeie dag

  Ek het vir 2 weke al n opgeswelde maag met my naeltjie wat al hoe rooier en teer raak hy is ook die laaste 2dae baie warm

  Kan julle my asse blief enige raag gee of sal ek n DR moet gaan sien

  Dankie

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous4/12/13 11:25

   Ja, jy moet 'n dokter sien. Dit kan verskeie dinge wees, bv. 'n breuk, infeksie, spierprobleme. Sommige is minder ernstig, maar daar kan ook iets ernstig fout wees.

   Delete
 3. hi daar
  ek het sondag sommer koors gehad van my naltjie wat baie seer is dit voel of iemand my met n mes gesteek het en reg rondom het dit ook seer geword, later het my maag geswel en het ek buik pyne ook gekry, ek kon nie eet nie en was naer. Ek ondervind gereeld probleme met my naeltjie somtyds bloei dit ook. wat staan my te doen?

  ReplyDelete
 4. hi daar
  ek het sondag sommer koors gehad van my naltjie wat baie seer is dit voel of iemand my met n mes gesteek het en reg rondom het dit ook seer geword, later het my maag geswel en het ek buik pyne ook gekry, ek kon nie eet nie en was naer. Ek ondervind gereeld probleme met my naeltjie somtyds bloei dit ook. wat staan my te doen?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dit kan 'n breuk, infeksie of spierprobleme wees. Gaan sien asseblief 'n dokter, dit kan ernstig wees.

   Delete