Soek op hierdie werf

Gebruik die alfabetiese gids om te soek vir mediese inligting of tradisionele boererate.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z Medisinale gebruike van kruie Kruiegids9.12.09

Galstene

'n Galsteen is 'n harde klont wat soms in die galblaas of galbuis gevorm word en hoofsaaklik uit cholesterol bestaan.

Medisinale gebruike van kruie

Kruiegids

32 comments :

 1. Anonymous29/3/10 12:08

  HI

  IS DIT NODIG OM JOU GALBLAAS TE LAAT VERWYDER AS JY GALSTENE HET OF IS DAAR ENIGE ANDER OPSIES?

  GROETE
  YOLANDE

  ReplyDelete
 2. Anonymous29/3/10 12:20

  Nee Yolande,

  Galstene kan met medisyne opgelos word of met ultrasoniese golwe opgebreek word.

  Let Wel: In erge gevalle is chirugie ongelukkig die enigste oplossing.

  Hoor gerus by jou dokter.

  ReplyDelete
 3. Anonymous1/4/10 11:16

  Ek kry soms so 'n slegte smaak in my mond kan dit wees van my galstene

  ReplyDelete
 4. Anonymous21/7/10 12:02

  Hallo daar.

  My suster was laaswwek in vir 'n galsteen operasie. Daar is sowat 15 steentjies verwyder. Ek het gewonder of hulle dalk eenige raad het vir haar. Ek soek ook na 'n spesiale dieet wat sy kan volg. LET WEL Sy is ten minste 20kg oorgewig.

  Dankie Karin, my epos karin.fence@nashuaisp.co.za

  ReplyDelete
 5. Anonymous24/2/11 11:00

  Wil net weet kan mens galstene verkoop

  ReplyDelete
 6. Anonymous24/2/11 11:01

  Jy kan galstene van sekere diere verkoop. Weet nie van mense.

  ReplyDelete
 7. Anonymous1/3/11 11:49

  Daar is 'n ou boereraat om van galstene ontslae te raak, ek weet die olyfolie, appel of lemoensap en nog iets anders. Is daar iemand wat my kan help asb. Dankie, Hulda e-mail adres is rockseafoods@ozzies.net

  ReplyDelete
  Replies
  1. Black walnut
   tincture

   Delete
  2. Anonymous17/5/23 19:15

   My ouma het altyd 'n klein koppie olyf olie laaste ding in die nag gedrink en eerste ding in die oggend 'n klein pakkie Epson salt gedrink. Jy drink die mengsel totdat alles uit kom.

   Delete
 8. Anonymous4/3/11 11:47

  Hi, My man het galstene wat rondbeweeg. Die een dokter kon dit nie kry nie maar toe hy is hy vir 'n tweede opinie en die dokter kon dit sien. Is dit gevaarlik? Op sy galblaas het die een dokter ook iets soos 'n gewas gekry. Kan dit kanker wees?

  ReplyDelete
 9. Anonymous7/3/11 11:01

  Galstene kan rondbeweeg. Dit is nie noodwendig meer gevaarlik as ander galstene nie. Soms kan galstene ontsteking van die galblaas veroorsaak en selfs kanker. Dit is altyd wys om te laat kyk na enige gewas. Julle dokter sal die pad vorentoe aanwys.

  ReplyDelete
 10. Anonymous13/4/11 10:57

  Goeie Dag

  ek wil graag hoor. ek sit met galstene en ongelooflike pyn van af ek 7maande swanger was met my dogtertjie. sy is nou al 7maande swanger. Ek het in die begin gedink dit net winde maar pynne raak erger. ek is in Februarie deur n klomp toetse en dokters en hul het toe gesien ek het galstene. hul se dit nog klein en kan eers einde Junie 30ste opereer. Die pynne was gewoonlik vir 10min tot 4ure lank. maar nie elke dag nie nou kom die pynne vir maklik n hele dag en dit drein my energie. Dokters my pyn pille gegee maar dit werk nie hul my in hospitaal inspyting gegee wat baie help maar dit sit my op n trip. Kan enige iemand my raad gee om te help met die pyn... ek wil nie elke dag n inspyting kry wat my drug nie Ek wil normaal met my kind kan speel en haar geniet maar nou dit te erg die pyn nou al 4dae lank en raak net erger ek sukkel om asem te haal want dit te seer kry kort kort hitte koors.. Wat kan ek maak om pyn te verminder?

  ek 23jaar oud en ma van 7maande dogtertjie

  ReplyDelete
  Replies
  1. Halo ek het ook n galsteen hy is redelik groot, ek loop nou al meer as n jaar met hom ek drink pille vi dit en dit is baie goed di naam van di pille is BILRON dit werk is bietjie duur ma ek koop dit dis di moeite werd

   Delete
 11. Anonymous13/4/11 11:06

  Sorg dat jou dieet so min as moontlik vet bevat en probeer anti-inflammatoriese medikasie, dit help soms.

  ReplyDelete
 12. Anonymous23/1/12 09:04

  Goeie more....

  Ek is 37 jaar oud ek sukkel verskriklik baie met galstene en nierstene.Dit is
  die seerste pyn wat enige persoon kan he.Die dokters het vir my gese dat ek na
  my dieet moet kyk en ek het die raad gevolg en amper 15kg verloor.Het alle vette
  speserye en alle ryk voedsel uitgesny en dit word nou erger.Het enige iemand asb vir my raad want ek wil regtig gesond wees en n lewe begin he!!!!!

  ReplyDelete
 13. Ek het ook baie baie pyn beleef agv galstene en dokter het gese die galblaas moet verwyder word. Ek het op youtube gesien dat rou beet help daarvoor. Sedert ek rou beet, rou wortels, appelasyn, komkommer en gemmer mengsel aangemaak het drink ek elke aand en oggend 'n halwe koppie daarvan en al my pyn het verdwyn. Dag ek deel dit met julle

  ReplyDelete
  Replies
  1. Het jy dalk die resep van bogenoemde.

   Delete
  2. Hello. Kan ek asb jou resep kry. Ek sal dit graag wil probeer.

   Delete
  3. Anonymous5/11/22 11:22

   Hi kan jy asb vir my die resep gee. Groot asb. My epos is beulahm58@gmail.com

   Delete
 14. GALSTENE
  4 eetlepels Engelse sout
  3 koppies lou-warm water
  Vroeg aand

  10nm dieselfde aand:
  1/2 koppie Olyfolie
  3/4 koppie Pomelosap - vars

  Galstene gaan uit.
  As urineer dryf galstene op urine.

  Eet vrugte of iets sags agterna.

  Raad by iemand(?) gekry.
  Erna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ek het pas gedoen... was verbaas, so baie galstene het uitgekom...

   Delete
  2. Olyfolie is wat een nou die een wat mens by medisyne raak kry of die een wat mens by olie raak kry

   Delete
  3. Die olyfolie is die olie in midesyne raak of die by olie raak

   Delete
 15. Hello my man het so paar maande gelede sy galstene verwyder na verwydering gaan sy maag nie uit .ons sukkel. Regtig enige raat

  ReplyDelete
 16. Anonymous17/5/20 17:41

  13/4/11 Die dokter het vir my man gesê hy moet sorg dat hy nie hardlywig word nie, dan kan die galblaas bly. Hy het nierprobleme van infeksie gekry. Die niere moet eers regkom voor hulle dit verwyder.

  ReplyDelete
 17. Wil graag hoor wie koop galstene aan. My no. 0603023805 whatsap.

  ReplyDelete
 18. Wie koop galstene aan 0603023805 whatsap

  ReplyDelete
 19. Enige raad vir galstene pyne

  ReplyDelete
 20. Naand my galstene is nou al 2 jaar uit ghaal en ek het geen problem nie die problem wat ek nou mee sit is nier problem dit bly inveksie kry in my niere kan dit is om die galstene uit is

  ReplyDelete
 21. Hi Ek wil net hoor kan n mens appel asyn in plaas van pomelo sap gebruik vir nierstene?

  ReplyDelete
 22. Anonymous12/6/24 10:50

  Goeie more almal. Kan iemand my dalk help met n medikasie vir galstene. Indien moontlik dit vir my email. aletwinter1@gmail.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous19/6/24 09:14

   Dit is makliker om 'n dokter te gaan sien. Daar is medikasie wat baie goed kan werk daarvoor.

   Delete