Soek op hierdie werf

Gebruik die alfabetiese gids om te soek vir mediese inligting of tradisionele boererate.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z Medisinale gebruike van kruie Kruiegids


30.12.09

Fallopiusbuis / Fallopiaanse buis / Fallopiese buis

Die fallopiusbuis lei die eier van die eierstok na die uterus in die vroulike liggaam.

7 comments :

 1. Anonymous24/2/11 10:44

  Hallo.

  Ek het die 7de Januarie 2011 gegaan vir ‘n operasie om my buise weer te heg. Ek wil net weet wat is die kanse dat die buise kan los skeur. En wat is die komplikasies en kanse dat ek sal swanger raak.

  Dankie.

  ReplyDelete
 2. Anonymous24/2/11 10:45

  Jou buise behoort OK te wees. Jy behoort ook swanger te kan raak.

  ReplyDelete
 3. Anonymous24/2/11 10:55

  EK WIL GRAAG RAAD VRA ASB. EK IS GEBIND NA MY KIND MAAR NOU WIL EK GRAAG NOG N KIND HE WAT MOET EK DOEN ?
  EN DAN SE BAIE MENSE JY KAN BEPLAN VIR N SEUN IS DIT SO OF NIE WAT DOEN EK ASB

  ReplyDelete
 4. Anonymous24/2/11 10:57

  Jy kan jou buise weer laat regmaak. Nee, jy kan nie beplan vir 'n seun nie, net hoop. Tensy jy miljoene het en beplan om Amerika te besoek.

  ReplyDelete
 5. Ek het so maand terug my babatjie verloor op sowat 8 weke. Die dokter het n mioom in my baarmoeder gekry wat 5cm in deursnee was. Sy het dit verwyder en moes ook van my buise verwyder het. Die enigste manier hoe ek nou kan swanger raak is deur 'n proefbuis. Is daar nie dalk iets anders wat gedoen kan word nie, omdat dit so duur is om te gaan vir 'n proefbuis swangerskap wat dalk nie eers sal werk vir 'n paar kere nie? Ek is desperaat en wil so graag my eie babatjie hê.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous23/4/12 12:17

   Die fallopiusbuise is bie belangrik vir ovulasie en swangerskap. Indien jou buise verwyder is sal jy ongelukkig nie normaal kan swanger raak nie. In vitro-bevrugting word aanbeveel vir vroue wat probleme het met fallopiusbuise.

   Delete
 6. Ek het 1 kind. 'n Week na sy geboorte, het ek vreeslik begin bloei, dat ek in die hospitaal beland het(by die dood omgedraai). Ek het toe 'n baarskraap gekry. Niemand het my meegedeel hoekom ek begin bloei het nie. Na 5jaar het ek en my verloofde het vir meer as 'n jaar probeer om weer swanger te raak. Ek is dokter toe en is meegedeel my buise is verstop en dat daar niks is wat hulle kan doen. Ek wil weet waarvan jou buise verstop, was die dokter nalatig met my kind se geboorte en of daar wel iets is wat jy kan gebruik. Ek het al navra gedoen by ander dokters, maar kry nooit 'n bevredigende antwoord nie.

  ReplyDelete