Soek op hierdie werf

Gebruik die alfabetiese gids om te soek vir mediese inligting of tradisionele boererate.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z Medisinale gebruike van kruie Kruiegids13.5.24

Winderigheid - Raad vir winde by volwassenes

Die wind waarna hier verwys word is gasse wat in die ingewande vorm as gevolg van slegte spysvertering.

Boereraat:

Meng halwe koppie water, 6 eetlepels asyn, 2 teelepels suiker en 2 mℓ koeksoda. Sodra dit begin bruis moet jy dit onmiddellik drink.

Sien ook Kruie vir kwale: Winderigheid

Medisinale gebruike van kruie

Kruiegids

58 comments :

 1. Anonymous16/1/09 15:54

  Ek is 26 jaar oud, maar die afgelope paar maande is ek konstant moeg, ek slaap genoeg, maar bly oormoeg, as ek heeldag kon slaap, sou ek dit doen! My maag bly erg opgeswel, (die res van my liggaam ook plek plek) ek het krag vir niks, erg ge-irreteerd, ek moet heeldag iets te drinke naby hê (water en koffie), ek wens die dag om, net om te gaan lê by die huis. Ek is op! Ek voel soos iemand van 80! En met my "uitlaatstelsel" is daar ook niks verkeerd nie, die windtjies kry my onder, onverwags, enige plek, of tyd, kom die gassies uit, ten minste so 20 keer 'n dag. Ek het altyd probleme gehad met 'n "harde" maag, hardlywigheid, maar die afgelope tyd gaan ek ten minste elke dag toilet toe teenoor destyds se een keer 'n week. Die winde is erg! ek het 'n mantelvliesbreek operasie gehad, miskien is dit die rede vir die onbeplande winde. Maar ek kry pyne in my bros, wat vassteek dat dit my asem wegslaan, maar dit voel net soos 'n boonste windjie wat moet uit. Maar my grootste probleem is die konstante moegheid. as jy raad het, laat weet asb.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Gaan toets jouself vir parasiete in die ingewande. Kan dalk gaan vir 'n "colon-cleanse"

   Delete
  2. Anonymous17/1/24 15:18

   Ek het presies dieselfde gehad. Dit was n gewas en steen in my galblaas. My infeksie telling in my lewer was 1200. My galblaas is verwyder en ek voel soos n nuwe mens. Borspyne en moegheid is weg.

   Delete
 2. Anonymous16/1/09 15:55

  Wind word normaalweg veroorsaak deur die fermintasie van onverteerde kos, wanneer jou ingewande sukkel met die afbreek van sekere kosse, jy lug gesluk het, hardlywigheid of indien daar 'n probleem is in jou ingewande met die vertering van voedsel.

  Voedsel wat probleme kan veroorsaak is brokkoli, ertjies, bone, lensies, kool, uie, blomkool, piesangs, rosyne, volgraan brood, slaai en gaskoeldrank. Vermy ook vetterige kos.

  Eet stadig en wanneer jy ontspanne is.

  Oefening is ook belangrik. Probeer ook om 'n entjie te gaan stap na ete.

  Gaan spreek jou dokter indien jy alles probeer, maar sonder enige verligting. Diaree, hardlywigheid, braking, gewigsverlies, pyn en aanhoudende sooibrand is gewoonlik ook 'n teken dat jy by 'n dokter moet uitkom.

  ReplyDelete
 3. Anonymous31/5/10 11:47

  Als wat ek eet veroorsaak winde. Dan voel dit partykeer ook of daar winde is wat vassit. Dis dan asof ek nie asem kry nie. Ek moet regop sit en vryf oor my borskas om die winde uit te kry. En dit is als wat ek eet of drink. Ek kry glad nie sooibrand nie. Wat veroorsaak dit

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hi ,het jy al n oplosing vir jou winde gekry

   Delete
  2. Help asseblief ek is 37 ek is gepla met winde veoggend toe breek x wind kom dit geel uit my mond bitter ek hoor hoe maak die winde ek het al als probeer

   Delete
  3. Gaan aanneem jy het nog nie geeet toe nie. Daar kan een van verskeie oorsake wees. As dit minder ernstig is behoort 'n gesonder leefstyl en genoeg water elke dag dit beter te maak, asook om eerder meer gereeld en kleiner porsies te eet. As dit nie verdwyn nie moet jy asseblief 'n dokter gaan sien.

   Delete
 4. Anonymous23/6/11 19:06

  my man het Eno's gedrink en 'n wind het onder sy borskas gaan vassit, hy le,sit,staan en doen wat hy kan maar die wind bly sit. is daar 'n manier om die wind aan te help om gouer uit te kom.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous15/5/22 18:54

   Drink kwart koppie suurlemoensap met afgeskraapte teelepel koeksoda vinnig terwyl dit bruis soos eno.

   Delete
 5. Anonymous4/7/11 10:51

  Daar is medikasie wat sametrekkings veroorsaak wat dalk kan help om daarvan ontslae te raak. Persoonlik sal ek wag tot dit vanself uitkom.

  ReplyDelete
 6. Anonymous19/7/16 09:45

  Goeie more, ekt het dikderm ontsteking gehad en was baie siek.het sondag en gister gevoel of ek gesond raak maar nou sit ek weer met winderigheid en gasse en is naar.kan iemand my asb se wat om te doen

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous8/8/16 12:01

   Miskien moet jy vir eers net kosse eet wat sag op jou ingewande is. Iemand het hierbo 'n lys gegee van kosse wat mens moet vermy. Die person noem ook dat jy bietjie oefening moet doen.

   Delete
  2. Anonymous3/1/24 03:08

   Ek wil ook graag weet asb

   Delete
 7. Hallo ek is 18 ek bly naar raak omtrent net 12 in die aand en dan kan ek slaap vir heel rukkie en ek het winde in my maag maar ek burp dit uit . Kan iemand my dalk help om te se wat dit kan wees?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous22/1/18 13:52

   Hallo Lune, Daar is soveel moontlike oorsake, dit is beter om vir 'n mediese ondersoek te gaan. Indien geld 'n probleem is, probeer 'n kliniek.

   Delete
 8. Eks 46jaar..diabeet en high blood ..eks rerig moedeloos..slaap nooit in die nag nie..dis winde wat bo uitkom..heelnag.elke liewe nag..soms onder maar nie so erg soos bo nie..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hi daar ,het jy dalk al n oplossing gekry vir al daardie winde,ek sukkel my self baie daarmee

   Delete
 9. Hi, wat kan ek vir wind in die oor gebruik? Dit is nou al vir jare, vreeslik irritating.

  ReplyDelete
 10. Hi, ek sukkel nou lank met die winde. My maag gaan nu vir 6mande ni uit nie. Ek het na verskeie dokters to gegan medikasi help net ni. My maag blaas op..Ek is moedeloos

  ReplyDelete
 11. Hi. My maag gaan nu vir 6mande nie uit nie. So het ek ook baie winde. Wat kan k gebruik

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous31/3/23 21:58

   Probeer droee vrugte.

   Delete
  2. Anonymous15/8/23 14:37

   Ontpitte dadels is al wat vir my maag help om gemaklik stoelgang te passeer. Ek het n breek so ek mag glad nie drukking op my maag plaas nie. Probeer dit gerus. Ek koop my by D.....M.

   Delete
 12. Unknow 5/7/18 15:57

  As jy sukkel om uit te gaan, koop 'n botteljie "Freshen Salt" en gooi 2teelepels van die "Freshen Salt" in koppie baie warm water, en drink terwyl die water warm is.
  Doen dit vroeg oggend op 'n lee maag. Of saans voordat jy gaan slaap oor 'n naweek.

  ReplyDelete
 13. Hi ek is 26. Ek kan sukkel nou al vir 4 dae om aan die slaap te raak volgens winde. Ek is 9maande swanger. Ek slaap nooit in die nag oor die winde wat ek het nie. Ek is van 2uur voor dag ure wakker tot 5uur in die oggend wakker van die winde. Ek loop op en af in die kamer rond. Sit reg op. Dis asof die winde in my rug sit. Wat kan ek doen/gebruik vir die winde. Help asb

  ReplyDelete
 14. my broer sukel om te slap met n benoudheid,loop byna di nag om kry nie slaap ni,was by verskeie drs maar geen medikasie help,raad asb

  ReplyDelete
 15. Ek bly moeg en sikkel ook met winde wat kan ek gebruik.

  ReplyDelete
 16. Ek het ook so baie winde en sooibrand gehad, totdat ek veral suiker en alle stysel uit my dieet uitgesny het! Probeer dit, dit werk!

  ReplyDelete
 17. Anonymous21/1/20 20:56

  Hello. Ek het n breuk wil weet wat kan ek doen om dit n bietjie te kan verlig asb

  ReplyDelete
 18. Halle ekt n wind wat in my borskas vas sit meer aan my linkerkant dit lat brand my nu al by my slukderm meer ani linkerkant hkm ek weet is wind ek hoor dt letterlik raas in my maag, ek voel opgblaas as ek eet ook.. Het ook bje suur want wat onder uitkom is bje geel n ruik suur wat kan ek tog gbruik dt put my liggaamlik uit asb

  ReplyDelete
 19. Anonymous2/7/20 08:31

  Hi ek breek die lelikste winde, en dus elke dag so,maar dan is daar dae wat dit voel el kry n hartaanval,soos sametrekkings en steke by my bors of hart,enige raad asb

  ReplyDelete
 20. Hi ek sukkel ook met winde en opgeblaasheid en my maag is geswel. My maag is so groot soos een wat swanger is. Ek voel ook hoe raas die winde in my derms. Ek voel ook agter in my linker skouerblad ñ wind en veral as ek eet kom dit in my bors in dan voel dit ek wil ñ hartaanval kry. Ek was dr toe maar die medikasie help nie. Asb gee raad.

  ReplyDelete
 21. Hi ek sukkel met naarheid maag werk geel voel opgeblaas wat kan dit wees

  ReplyDelete
 22. Ek is elke dag naar maag is opgeblaas ek al raadop weet enige iemand wat kan dit wees

  ReplyDelete
 23. Hi sukkel nou al n paar dae mt n rug wat brand dit is soes vuur wat oner my vel brand van bo na onder raak ook naar uit die maag en raak ook duislig het iemand miskien raad asb dis erg

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toets jou suiker,dit gebeer as jou suiker baie hoog is

   Delete
  2. Anonymous11/9/22 07:47

   Dis onbeheerbare suckered wat my opgeblaasenheid veroorsaak ek gebruik peppermint droppers v lennenons help so bietjie en n sooibrand medikasie

   Delete
 24. Hi, ek bly Di laaste tyd konstant moeg.. k wil net slaap, ek kry genoeg slaap maar wil nog deer die dag ook slaap.
  Raad asb ek is nou Al moedeloos want ek is normalweg vol energie en vol lewe

  ReplyDelete
 25. Anonymous22/5/21 14:49

  Probiotica ...en ook teensuur poeier indien probiotika na week of 2 0f 3 alleen probleem nie voldoende oplos nie

  ReplyDelete
 26. Ek het ń probleem met winde en suur. 2 tot 4 ure nadat ek geëet het is ek vol wind en suur stoot op en brand my keel.

  ReplyDelete
 27. Hi ek sukkel ook Baie met suur en n wind wat nie wil breek nie dit voel dit maak n knop

  ReplyDelete
 28. Ek kry ook vreeslik winde en is opgeblaas veral na middag ete. Die krampe is soms vreeslik seer, dis orals. Wat kan ek doen.

  ReplyDelete
 29. Goeie dag hoop dit gaan goed. Ek het al vir die afgelope 2 weke n steek pyn onder kant van my bors. En as ek asem haal, Wil nies of le dahn pyn dit verskriklik...
  Wat kan dit dalk wees

  ReplyDelete
 30. Hlo...Ek het wind in die linkerkant van my kruis wat ni lekker isi..is Elke dag en nag wat Ek dit het...Ek hoor hoe die winde in my derms groom ..Ek vra asb ñ op losing vir dit ...Ek sal dit waardeur...dankie

  ReplyDelete
 31. Hi my 10jarige seuntjie is verskriklik vol winde en dt stink verskriklik...hy maak sy broek amper elke dag vuil veral in sy slaap as ek hom op di pot sit wil di pou ni uitkom ni ma as hy slaap doen hy sy ding hy sê vmy hy kan ni voel as hy pou in sy slaap ni ....sy maagie is verskriklik hard ook en dt klink baie leeg as mens daarop tik...enige raad asb

  ReplyDelete
 32. Anonymous8/6/22 08:18

  Al die winde en naarheid kan ook veroorsaak word agv pankreas wat nie genoeg ensieme afskei om kos in jou maag te verteer nie. (was 12 dae on hospital met die probleem en toetse het gewys dis die pankreas wat die oorsaak was) As winde so vassteek drink halwe teelepel koeksoda in biki water opgelos. Daarmee groot geword en doen dit vandag nog. Dit help ook vir sooibrand

  ReplyDelete
 33. Anonymous28/7/22 17:10

  Hi alml ek soek asb raak ek sukkel OOK verskriklik met winde dt borrel al onder uit by vagina my ore ook as ek hard my neus op trek slaan my ore bod toe ek sukkel Dan OOK met asemhaling a.g.v winde ekt Al alles probeer en weet ni meer watter kan toe ni

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous15/8/22 09:32

   Probeer die volgende rate: http://www.boererate.com/2013/09/kruie-vir-kwale-wind.html

   Delete
 34. Anonymous31/8/22 20:30

  Maak n punt daar van pruimedante ( 2 soggens en 2 saans) te eet. Dit help vir n gereelde stoelgang daagliks. Eet ook BAIE gereeld avpkadopere. Sny erg op koffie en drink liewer peppermint tee. Dit help geweldig teen winderigheid.

  ReplyDelete
 35. Anonymous9/9/22 20:41

  Hi ek sukkel vreeslik met einde wat onder uit gaan. Weti wat om te doen ni

  ReplyDelete
 36. Anonymous5/11/22 20:31

  Oor die seuntjie - lees mom's journey with a child with fecal impaction: "Born Ready - the Mechanics of Chronic Constipation and how to treat it". Movicol het my so baie gehelp! Ook low Fodmap diet. Die carbs wat jou liggaam nie kan verteer nie fermenteer en veroorsaak winde. Ook Dennis Raahave se tesis oor feacal retention verduidelik van die winderigheid.

  ReplyDelete
 37. My maag het vreeslike winde wat onder uitkom ma my maag bly hard ek sukkel is baie seer as my maag uitgaan

  ReplyDelete
  Replies
  1. Gaan kyk gerus by hierdie skakel vir rate: http://www.boererate.com/2013/09/kruie-vir-kwale-wind.html

   Delete
 38. Anonymous6/1/23 19:04

  Middag ,😁ek sukkel.ook met winde wat onder my ribbes en my bors laat pyn,nogal seer op my bors,baie winderig en my maag gaan nie gereeld nie.Baie dankie vir u hulp ek waardeer opreg.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous9/1/23 10:35

   Jy kan die boererate probeer vir dit, maar dit sal beter wees as jy vir 'n mediese diagnose gaan. Net om seker te maak dit is nie iets ernstig nie.

   http://www.boererate.com/2013/09/kruie-vir-kwale-wind.html

   Delete
 39. Anonymous6/1/23 19:05

  Susan Botha

  ReplyDelete
 40. Anonymous21/1/23 16:55

  Ek wil net hierdie meedeel. My man (reeds bejaard) het eweskielik 'n kondisie ontwikkel waar die winde wat nie ondertoe gegaan het nie by die borskas vasgesteek het en hy kon gladnie "burp" nie. Hy is van die een dr/spesialis gestuur en onnodig om te sê daar was enorme uitgawes (medies was uitgeput en ons moes self betaal) met absoluut geen oplossing nie. Hy het baie swaar gekry en ek het in die aande in die bed gelê en luister hoe hy elders in die huis die winde uitforseer. Hy het baie pyn ondervind by die borsbeen. Daar is vir hom deur meer as een mediese dr onder andere gesê hy moet oppas at hy nie "wind sluk" wanneer hy eet of praat of so nie. Hy het van toe af geweier om enige dr om hulp te vra. Ek het begin om Google te gebruik vir navrae en by wonderlike oorsese medici uitgekom en ek het verskillende Klinieke, Hospitale, ens. uitgekom. Na weke en ure se navorsing slaan ek toe die "jackpot". Ek lees toe dat die probleem kan wees as gevolg van jarelange gebruik van Normacol en Movicol ens wat hy gebruik het as gevolg van kroniese hardlywigheid (hierdie produkte was aan hom voorgestel deur 'n dr ) uiteindelik daartoe gely het (onthou ek is 'n leek so ek noem dit soos ek dit ken) dat die ensieme in sy maag nie meer die kosse behoorlik verteer het nie en het dit tot hierdie probleem gely. Ek het onmiddellik begin om vir hom Priobotics te gee soos hulle voorgestel het en ek het die "9 strain" (ek neem aan dit is die sterkte ) vir hom begin gee. Hulle het voorgestel hy gebruik dit ten minste 3 maande. Binne die bestek van 2 weke het ons agtergekom dat die probleem besig was om homself op te los. Dit gebeur nou al dat hy letterlik 'n week gaan sonder enige probleme. So nou en dan steek die probleem sy kop so bietjie uit en na ons weer bietjie navorsing gedoen het, het ons brood geheel en al uitgesny en weier ek botweg om vir hom uie te gee. Ons gebruik ook "wheat and Gluten" vrye boks pap en ons leef in groot vrede. Of dit vir almal sal help kan ek nie waarborg nie maar vir my man werk dit soos 'n droom. Sterkte vir almal van julle.

  ReplyDelete