Soek op hierdie werf

Gebruik die alfabetiese gids om te soek vir mediese inligting of tradisionele boererate.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z Medisinale gebruike van kruie Kruiegids25.10.17

Kanker van die galblaas

Die galblaas is 'n peervormige sak waarin galvloeistof tydelik gestoor word. Die vloeistof word deur die lewer geproduseer. Wanneer vetterige voedsel die maag verlaat, trek die galblaas saam. So word galvloeistof via die galbuise na die dunderm oorgedra. In die dunderm help dit om vette te verteer.

Kanker van die galblaas is ’n seldsame vorm van kanker. Hierdie tipe kanker is die algemeenste by vroue ouer as 60 jaar. Daar is min bekend oor galblaaskanker en omdat daar min pasiënte is, is daar nie soveel navorsing beskikbaar oor die oorsake, risikofaktore en moontlike behandelings nie. Dit word egter geassosieer met vetsug.

3 comments :

 1. Anonymous27/7/23 20:24

  Goeienaand ek wil graag weet of daar fout is by my galblaas. Ek was vir n sonar van my buik en maag maar hul kon niks optel nie.
  Reg waar my maag bo bebegin in die middel

  ReplyDelete
 2. Anonymous27/7/23 20:27

  Goeienaand ek wil graag hoor wat die probleem kan wees as dit in die middel gedeelte reg bo waar my maag begin. maw waar my galblaas sit hard en gwswolle is. Ek is ook baie hardlywig en was ook vir n sonar van my buik en maag maar hul kon niks optel nie.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous31/7/23 09:52

   Die volgende stap is gewoonlik om vir 'n CT Scan te gaan. Die sonar se funksionaliteit is beperk.

   Delete