Soek op hierdie werf

Gebruik die alfabetiese gids om te soek vir mediese inligting of tradisionele boererate.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z Medisinale gebruike van kruie Kruiegids19.12.11

Vrae oor polisistiese ovaria

Tania skryf:
"Ek is ongeveer drie jaar gelede met Polisistiese Ovaria Sindroom (PCOS) gediagnoseer waarna my ginekoloog my op Yasmin gesit het. Ek is onlangs getroud en ek en my man wil met 'n gesin begin. Ek het einde November 2005 van die pil afgegaan. Ek het 5 -8 Januarie my menstruasie gehad.
Ek het Clearplan gebruik om te sien wanneer ek ovuleer en die toets was positief op Sondag 22 Oktober 2005, maar ek en my man het reeds omgang gehad voor dit en nie weer daarna nie.
Ek voel nou baie snaaks, dronk in my kop, naar, seer borste met ook 'n effense vloeistof wat uitgeskei word veral as ek dit druk. Dit voel ook of my baarmoeder onder wil uitval asof daar 'n hewige drukking is. Daar is ook 'n spierwit dik afskeiding. Kan u asseblief vir my raad gee. Kan ek moontlik swanger wees? Kan dit dalk iets anders wees? Wanneer kan ek met sekerheid 'n tuis swangerskap toets doen of sal dit nou al in 'n bloedtoets wys?"

Antwoord:
Dit klink beslis soos swangerskap. Sorg dat jy gou by 'n ginekoloog uitkom.

A**** skryf:
"Ek het die pil gelos. Ek is 27 jaar oud. Siklus was redelik gereeld tot dusver (28 - 33 dae). Menstruasie is egter al 28 dae laat. Het bloedtoetse laat doen en is nie swanger nie. My suster (22) is met PCOS (Poly-Systic Ovarian Syndrome) gediagnoseer. Is daar 'n moontlikheid dat ek dit ook het? Wat is my kanse om swanger te raak? Watter behandeling stel u voor? Gee asseblief raad. Ons wil baie graag 'n baba hê!"

Antwoord:
Eerstens moet jy 'n korrekte diagnose kry voor jy kan dink aan 'n behandeling. Polisistiese Ovaria veroorsaak dat die deklaag van die ovarium verdik en dit belemmer of stop die vermoë om te ovuleer. Sowat 20% van vroue het Polisistiese Ovaria. Behalwe vir die versteuring in ovulering toon vrouens ook ander simptome soos onvrugbaarheid, miskrame, haargroei op plekke waar vrouens nie gewoonlik hare kry nie, aknee, gewigstoename en depressie. Behandeling probeer normaalweg om die hormoonvlakke aan te pas. LET WEL dat die tipe behandeling afhang van watter simptome jou pla EN of jy later wil kinders hê. Dit is belangrik dat jy en jou dokter enige behandeling na jou behoeftes skik.

No comments :

Post a Comment