Soek op hierdie werf

Gebruik die alfabetiese gids om te soek vir mediese inligting of tradisionele boererate.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z Medisinale gebruike van kruie Kruiegids


28.7.09

Bosluiskoors

Bosluiskoors is 'n siekte wat deur bosluise oorgedra word.

9 comments :

 1. Hey, Ek het jou hulp nodig, ek vermoed ek het bruinvlies ontsteking, ek kry vreeslike hoofpyne en my net is stuuf, my oe is lig sensitief ens. Ek is so 4 weke gelede deur 'n klein rooi borsluis op my maag en toe op my kop gebyt, die 1 op my maag het ons mooi afgehaal daar het niks agter gebly nie, maar op my kop het ek hom afgekam, ek het die hoofpyne seker so 3 weke terug gekry, maar ek hoor breinvlies ontsteking is dodelik en dis 'n kwessie van dae myne is al weke! Kan dit breinvlies ontsteking wees?

  ReplyDelete
 2. Anonymous28/7/09 08:58

  Dit is wel die simptome van breinvliesontsteking, maar dit kan ook bosluiskoors wees. Die siekte word deur bosluise oorgedra. Jy kry dit wanneer 'n besmette bosluis 'n mens byt.
  Dit neem meer as 'n week of twee voor die simptome manifesteer. Dit gaan gewoonlik gepaard met 'n veluitslag. Ander simptome is koors, lyfseer, hoofpyn, geswelde limfkliere en soms bloeding onder die vel.

  ReplyDelete
 3. Celesta Rietoff28/7/09 09:01

  Het gelees op jul website die simptome van bosluiskoors.
  Dit klink asof my man dit dalk mag he. Wat nou? Is dit dodelik? Moet hy dokter toe, of kan ek hom by die huis versorg met boereraad?

  ReplyDelete
 4. HI EK HET NOU AL AMPER 2 WEKE ERNSTIGE HOOFPYN NEKPYN, NAARHEID, OE SENSITIEFNVIR DIE LIG, IS GETOETS MAAR MY BLOEDTELLING IS NORMAAL. HET IETS ONDER MY ARM GEKRY DIE DOKTERS HET MY BLOED LAAT TOETS KAN JULLE MY ASB HELP EK RAADOP

  ReplyDelete
 5. Verlede jaar die tyd was ek gebyt deur n’ borsluis en het dan ook die nodige borsluiskoors gehad. Dit darem verwerk maar nou het ek alweer presies dieselfde simptome. Kan n’ mens dit jaarliks kry as jy dit eers gehad het.

  Vriendelik groete

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous21/5/13 07:57

   Nee, tensy 'n bosluis jou weer gebyt het. Dis dalk 'n goeie idee om jou dokter te gaan spreek aangesien die simptome soortgelyk is aan breinvliesontsteking.

   Delete
 6. Anonymous6/6/13 09:46

  Hi, Ek is Melinda. Ek is 20jaar oud. Ek het n uitslag gehad op my vel en bloedtoetse is gedoen vir duitsemaasels, maar ek het erge hoofpyne begin kry wat aanhoudend was en het warm-koud di heletyd gekry, ek het bosluiskoors en het antibiotika gekry maar is nou grieperig en naar met n hoofpyn wat nie wil weg nie. Die antibiotika is Doxycyl 100mg. Moet ek my laat toets vir breinvliesontsteking? Ek raak nie gesond nie. Die bloedtoetse was abnormaal, een of ander telling wat net 20 mag wees en myne was 38.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous6/6/13 09:48

   Jy noem nie wat die tydperk is wat verloop het nie. Wees veilig en kom so gou as moontlik by die dokter.

   Delete
 7. Hey my meisie kind het laas Donderdag n bosluis van haar bo lyf af gekrap.later het sy gekla oor naarheid hoofpyn en haar arm spiere wat seer is,sy is ook hoofligtig.en daar is n rooi sirkel om die byt plek.is dit borsluiskoors

  ReplyDelete