Loading

Gebruik die soekenjin (bo) of die alfabetiese gids (onder) om te soek vir mediese inligting of tradisionele boererate.


A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  Z  Medisinale gebruike van kruie  Kruiegids


19.11.12

Vrae oor gordelroos


Lee skryf: "Dit is al die derde keer wat ek met Gordelroos gediagnoseer is, die eerste keer verlede jaar en nou al twee keer die jaar, in die verloop van 3 maande! Ek is raadop, ek is nou 29, het nog nooit koorsblare gekry nie, en nou wil dit blyk dat hierdie virus nie uit my sisteem wil gaan nie. Die pille is duur en die behandeling daarvan neem lank. Is daar nie tog een of ander "immuun-booster" wat ek kan drink om dit te verhoed om uit te kom nie? Dit is ook elke keer aan my een boud en die simptome voor dit uitkom is dieselfde: Dit voel of ek my stuitjie seergemaak het en ek is besonders moeg, dan kan ek maar weet dat ek die blaas die volgende dag sal opmerk. Asseblief gee raad!"

Antwoord: Wanneer mens waterpokkies opdoen kan die virus in die senuwortel van die ruggraat beland en permanent dormant daar lê. Dit kan van tyd tot tyd aktief raak, veral wanneer jou immuunsisteem deur siekte of stres afgetakel is. Dit vorm gewoonlik so 'n blaas of groep blasies op die vel. Daar kan ook skerp steekpyne in die aangetaste area voorkom. Die teenvirusmiddel akiklovir kan die pyn en die aanval verlig. Verder is 'n gesonde, stresvrye lewenstyl jou beste medikasie. Oefening, reg eet en stresverligting moet vir jou 'n prioriteit wees.

5 comments :

 1. Die dr se ek het gordelroos. Maar ek het geen rooi uitslag of blasies nie. Moet ek n bloedtoets laat
  neem om seker te maak ? Ek het pynpille gekry en dit help in n mate maar ek moet elke vier uur een drink
  Ek is twee en sestig en verneem dit kom voor by ouer persone. Moet ek maar met dit saam leef of is
  daar n oplossing?

  ReplyDelete
 2. Anonymous22/7/15 09:48

  As dit klaar behandel is, wat kan n mens gebruik wneer dit na die behandeling so jeuk

  ReplyDelete
  Replies
  1. Try calamine lotion.

   Delete
 3. Kan gordelroos bv aan jou regter been voorkom en die vlg keer aan jou linker arm?

  ReplyDelete
 4. Anonymous15/2/16 14:57

  Is dit raadsaam om te oefen as jy gordelroos het?

  ReplyDelete