Soek op hierdie werf

Gebruik die alfabetiese gids om te soek vir mediese inligting of tradisionele boererate.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z Medisinale gebruike van kruie Kruiegids22.3.12

Tumor

Natasha skryf:
"Ek was ongeveer twee jaar gelede in 'n baie ernstige ongeluk betrokke, waarin daar 'n groot deel van my dunderm verwyder moes word.Dit was agv purforasie(?), ek het gas koeldrank gedrink ongeveer n uur voor die ongeluk, en die gas het glo die skade veroorsaak.Ek het 'n knop in my sy ontwikkel en die pyn is soms ondraaglik. Ek het 'n dokter hieroor gaan spreek en daar is vir my gese dat dit n tumor agv on opgeloste steke is. Soos ek verstaan is n tumor 'n tipe kanker gewas. Is so iets moontlik? Kan n mens dan kanker kry van n ongeluk? Ek het so groot geskrik ek het nie weer dokter toe gegaan nie, maar die pyn raak soms baie erg. Is daar behandeling hiervoor, of moet ek geoppereer word. Wat beteken 'maligent tumor'? n Ander ding wat ek oorgehou het van die ongeluk was n bloeiend oor. Ek het skedelbreuk opgedoen en my ore bloei so af en toe, maar dis nie werklik seer nie, ek het net erge hoofpyn voor dit gebeur, en die oor is bietjie teer."

Antwoord:

'n Tumor is 'n gewas wat ontstaan weens versnelde selverdeling. Die muturende selle ontstaan weens karsinogene wat 'n sel aanval en die sel se DNS omvorm. Hierdie selle kan verdubbel al om die 24 uur. Na net drie weke kan daar miljoene wees. So 'n tumor kan onskadelik of kwaadaardig wees. 'Maligent tumor' beteken kwaadaardige gewas.
Onskadelike gewasse kan in grootte toeneem en druk plaas op omringende weefsel, maar kan dit nie binnedring of groeisels elders in die liggaam veroorsaak nie.
Kwaadaardige gewasse bly groei en kan na ander weefsel versprei. Hulle kan ook losbreek en elders in die liggaam vermeerder. Groeisels in sekere organe kan lewensgevaarlik raak. Jy moet so gou as moontlik deeglik ondersoek word deur 'n dokter.

No comments :

Post a Comment