Gebruik die soekenjin (bo) of die alfabetiese gids (onder) om te soek vir mediese inligting of tradisionele boererate.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z Medisinale gebruike van kruie Kruiegids


19.1.09

Vratte

Ek was baie skepties oor hierdie raad aanvanklik tot ek uit desperaatheid dit self probeer het! (Ek het dit op soolvratte probeer wat baie pynlik is, maar dit behoort vir enige vrat te werk). My 3-jarige seuntjie se twee vratte op en onder sy toontjies is herhaaldelik op 'n baie pynlike manier "gevries" met vloeibare stikstof en "geverf" met 'n suur wat die moes vernietig, sonder enige sukses.
Maak 'n vars knoffelhuisie fyn (druk dit fyn, moenie dit sny nie) plak die knoffel op die vrat vir drie dae. Na drie dae kan die vrat en die pleister verwyder word.

skrywer: Annamarie van Deventer

29 comments :

 1. Anonymous19/1/09 11:08

  Smeer appelasyn aan en dit sal binne 2 weke heeltemal verdwyn.

  ReplyDelete
 2. Anonymous19/1/09 11:08

  Indien jy vrattjies op jou liggaam het moet jy elke oggend die heel boonste liggroen blaartjies van ´n tamatieplant afpluk en dit op die vrattjies invryf totdat die vratjie grasgroen is. Neem dan die deurskynende naellak en sit op vratjie. Verwyder ou naellak voordat die tamatieblaarjies ingevryf word die volgende dag, wend weer naellak aan. Na so om en by 3 weke is die vratjie weg.

  ReplyDelete
 3. Moet ek dit vir 3 dae toe hou? Kan ek nie elke dag vars knoffel aanwend nie?

  ReplyDelete
 4. Anonymous12/3/12 15:01

  het vraatjie onder die voet wat al 2 mal gevries is maar hy bly seer is nou al piksward wat doen mens nou.

  ReplyDelete
 5. Anonymous26/3/12 18:36

  Ek het nou al 2 keer knoffel op my dogter se soolvrat gesit. Dit maak 'n blaas op die voet langs die vrat maar die vrat kom nie uit nie.Moet ek meer knoffel opsit, skuif die knoffel? ek weet nie meer nie. Enige raad?

  ReplyDelete
 6. Anonymous10/4/13 19:59

  My arme twee jarige se voete stink nou so na die knoffel.Ek het ook sy vratte laat brand met koue ys en dit is al uit gesny maar hou net aan uit kom.Hou duim vas mense want ek is raad op.Hy het 5 soolvratte.Wonder hoekom kry hy dit?

  ReplyDelete
 7. Anonymous27/5/13 12:47

  Het die knoffel gewerk vir jou tweejarige se sool vrat? My 3jarige het ook n soolvrat. Gaan dit nou probeer.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Laat weet of dit gewerk het.

   Delete
 8. Anonymous22/6/13 12:36

  Wat kan jy nog gebruik,want my seuntjie het n vrat by hom elmboog wat rooi,seer en nog groei.

  ReplyDelete
 9. Anonymous22/6/13 12:39

  My seuntjie het n vrat op hom elmboog wat seer,rooi en nog groei. Wat moet ek gebruik.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous24/6/13 08:52

   As dit seer en rooi is, is dit beter om hom na 'n dokter of kliniek te vat.

   Delete
  2. Gebruik Germolene Medicated Footspray.

   Delete
 10. Anonymous27/6/13 17:21

  Ek het ook n soolvraat wat 5 weke gelede uitgesny is maar dit pyn nou nog weet nie wat om te maak nie. Ek drink elke dag 2 x cataflame pynpille maar nie eens daaroor nie. Help asb want ek is is raad op, of moet ek die knoffel op die wond sit terwyl dit oopgesny is, of hoe moet ek maak.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous1/7/13 09:10

   Ek weet nie of knoffel op 'n oopgesnyde wond so 'n goeie idee is nie. Gaan terug na die dokter wat dit uitgesny het en vra vir raad.

   Delete
 11. Anonymous17/7/13 10:28

  Ek het n soolvrat druppel gebruik want dit is ook al 3 keer uitgesny en het bly teruggroei. Die druppels het die hele soolvrat met die wortels uitgetrek.
  ek is nie seker of dit dieselfde druppels as die van vraatjie is nie ( warttech of deofilm) maar jy kry die blerrie goed nou nerens nie. As julle iewers kry se asb waar? My kind het ook nou vraatjies en die brand is baie seer.

  Dankie

  ReplyDelete
 12. Anonymous9/10/13 08:33

  Is dit waar dat n ou met vratte rond gedwaal het of vn wat kom die nu eindelik uit

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous9/10/13 08:42

   Mens kry verskillende soorte vratte. Meeste is as gevolg van 'n 'n sekere toestand in die epidermis van die vel.

   Delete
  2. Anonymous9/10/13 08:57

   As die ou vratte op sy penis het, het hy waarskynlik dit opgetel by iemand anders deur seks.

   Delete
 13. Spuit vratte me Germolene Medicated Footspray 'n paar keer per dag. Werk vir alle soort vratte. Praat uit ondervinding van vratte op hande vingers en soolvratte.
  AG

  ReplyDelete
 14. Wat moet ek doen? Dit lyk of ek vratte om hade begin kry? Enige raad?? Asb...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Soms verdwyn dit weer vanself, afhangende van wat dit veroorsaak. Gaan sien jou dokter daaroor. Mens moet weet wat die oorsaak is.

   Delete
  2. recently a woman wrote me that a 100-unit vitamin E capsule emptied onto a band-aid and placed over each wart caused hers to disappear in three days. also take 50,000 units of vitamin A and 500 units of vitamin E daily for a few weeks.

   Delete
  3. Natura se Thaju pilletjies vir warts sal werk.

   Delete
 15. Anonymous27/8/14 13:33

  Hello - ek het 'n groot donkerbruin vrat op my rug - so groot soos 20c stuk. Dit jeuk vreeslik.Dit raak groot, breek stukke af en groei weer groter. Dis al twee keer "gevries" deur dokter maar bly terugkom. Ek al raadop want dit voel soos hierdie groot knop op my rug. Dokter het gesê dis nie die gewone vrat nie maar ek kan ongelukkig nie die naam onthou wat hy gebruik het nie. Het al allerhande rate gevolg, maar niks was suksesvol nie. Sal maar van die rate hierbo volg en kyk wat gebeur!

  ReplyDelete
 16. Het vratte op nek is irriterend soek raad wat werk asb.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous8/5/15 14:13

   Die veiligste is om dit te laat uitsny.

   Delete
 17. My seuntjie van 4 jaar oud se vingers was vol vraaitjies en al wat gehelp het was Natura produk se Thaju Pilletjies werk vir enige vraatjies. Sy vraaitjies was binne 2 weke weg gewees. Jy kan dit by enige apteek of Dischem kry.

  ReplyDelete
 18. My ouma se boere raat was om 'n botteljie witdulsies van lennons te vat en 'n koekie camphor fyn te maak en in die botteltjie te gooi. Skud goed. En elke nou en dan sit jy dit op die vraaitjie. Dit werk soos 'n bom. Binne 'n week of twee is hy weg.

  ReplyDelete